Pályázat

GINOP-8.3.5-18/B
AZ AGRO BOY KFT. TECHNOLÓGIAI KORSZERŰSÍTÉSE KÉSZLETBESZERZÉSRE ÉS MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGEKRE IGÉNYELT HITEL KERETÉBEN

 • a kedvezményezett neve: AGRO BOY Kereskedelmi Kft.
 • megvalósítási helyszín: 7754 Bóly, Kodály Z. u. 2.; 8881 Sormás, 090 hrsz.; 7754 Bóly, Szabó M. tér 6.
 • visszatérítendő hitel összege: 125 000 000 Ft

Az AGRO BOY Kft. családi vállalkozás, 1994-ben került megalapításra. 28 éve foglalkoznak agrár-kereskedelemmel, külkereskedelmi tevékenységgel. A vállalkozás székhelye és telephelye a Baranya megyei Bólyban, fióktelepe a Zala megyei Sormás községben található. A vállalkozás főtevékenysége gabona, dohány, vetőmag, takarmány nagykereskedelem. A jelen projekt megvalósításának helyszíne a bólyi székhely és telephely, valamint a sormási fióktelep, ahol gabonatároló bázisuk található. Kapacitásukat tekintve 2,3 hektáron, több mint 10.000 tonna termény elhelyezésére alkalmas tárolóval, jelentős eszközparkkal, terményszárítóval és tisztítóval rendelkeznek. 

Az igényelt 125.000.000 Ft összegű támogatást működési költségek és készlet finanszírozásra, illetve készlet növelésre kívánják fordítani. A kedvező kamatú finanszírozás javítaná a cég likviditását és eredményes működését.


GINOP-8.3.5-18/B
AZ AGRO BOY KFT. TECHNOLÓGIAI KORSZERŰSÍTÉSE KÉSZLETBESZERZÉS KÖLTSÉGEKRE IGÉNYELT HITEL KERETÉBEN

 • a kedvezményezett neve: AGRO BOY Kereskedelmi Kft.
 • megvalósítási helyszín: 8881 Sormás, Hrsz.:090
 • visszatérítendő hitel összege: 25 000 000 Ft

Az AGRO BOY Kft. családi vállalkozás, 1994-ben került megalapításra. 28 éve foglalkoznak agrár-kereskedelem, külkereskedelmi tevékenységgel. A vállalkozás székhelye és (saját tulajdonú) telephelyei a Baranya megyei Bólyban, fióktelepe a Zala megyei Sormás községben található. A főtevékenységük: Gabona, dohány, vetőmag, takarmány nagykereskedelem. A jelen projekt megvalósításának helyszíne a sormási fióktelep, ahol gabonatároló bázisuk található. Kapacitásukat tekintve 2,3 hektáron, több mint 10.000 tonna termény elhelyezésére alkalmas tárolóval, jelentős eszközparkkal, terményszárítóval és tisztítóval rendelkeznek.

Az igényelt 25.000.000,-Ft összegű támogatást készlet finanszírozásra, illetve készlet növelésre kívánják fordítani. A kedvező kamatú finanszírozás javítaná a cég likviditását és eredményes működését.


GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-04586

Az Agro Boy Kft. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztési pályázata
 • Kedvezményezett neve: AGRO BOY Kereskedelmi Kft.
 • Projekt címe: Agro Boy Kft. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztési pályázata
 • Projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-04586
 • Támogatás összege: 209 299 994 Ft, azaz kétszázkilencmillió-kettőszázkilencvenkilencezer-kilencszázkilencvennégy Ft
 • Támogatás mértéke: 70%
 • Projekt befejezési dátuma: 2022. november 16.
Tevékenységi körünk bővítése és ezáltal árbevételünk várható növekedése céljából építettük meg a 288,67 m2-es autómosót és raktárt. A kamionmosó a parkolóval kiegészítve hiánypótló beruházás az M60-as autópálya mellett, kamionmosó legközelebb csak Pécs közelében van, kamionparkoló pedig csak az M6-os autópályán Bátaszéknél. Fejlesztésünk várható megtérülését biztosítja az M6-os autópálya jelenleg is folyó munkálata a horvát határ felé. Ehhez a szakaszhoz is nagyon közel található a megvalósítási helyszín. Fenntarthatósági és környezetvédelmi szempontokat figyelembe véve megújuló energiaforrás felhasználásával bitzosítjuk telephelyünk áramellátását. 49,665 kWp névleges teljesítményű napelemes rendszert, valamint a csarnok fűtési- hűtési rendszeréhez 32,7 kW-os hőszivattyút telepítünk. A tervezett kamionparkoló kialakítása kapcsolódik ahhoz a kormányrendelethez, amely rögzíti a meglévő nemzetközi autópálya hálózat mellett a kamionok kiszolgálására alkalmas létesítmények létrehozását, felszereltségük javítását. A beruházás megvalósításával az autópálya közelségéből adódó növekvő parkolási igény kielégítésére kerül. A parkoló infrastruktúra kiépítése a növekvő autópálya forgalom, és a bólyi ipari park fejlődése szempontjából is indokolt. Csarnoképület egyik rekeszében kerül kialakításra a kamionmosó, amelyhez az Autó-Fitt Kft. által gyártott AF-42-S típusú, háromkefés (mely használható kétkefés változatban is) haszonjármű autómosót választottunk. A mosó kielégíti a teherautók, kaminok, buszok, kisteherautók, mikrobuszok, pótkocsis szerelvények mosatási igényeit is, tehát felhasználása széleskörű. Célcsoportunk egyrészt az autópályán elhaladó gépjárművek, valamint a helyi és környékbeli személy-és árufuvarozók, mezőgazdasági termelők. JCB 542-70 AGRI SUPER teleszkópos, többfunkciós rakodógép teljesítménye tág határok között teszi lehetővé teszi az áruk átrakását, ideiglenes betárolását, és a komplex anyagmozgatást. A berendezés lehetővé teszi raktározási tevékenységünk működtetését, továbbá egyik kamionról másik kamionra való átrakodást. Az Agro Boy Kft. vezetését segíti a bevezetésre került ERP kontrolling kapcsolódó tanácsadási/szakértői támogatás, mely eredményeként felépülhetnek a vállalkozás életét jelentősen befolyásoló kimutatások, riportok, mutatószámok, vezetői műszerfalak. Az IT fejlesztés (1 db Dell EMC PowerEdge T440 szerver, 1 db HP ProBook 450GB notebook és 1 db Apple Macbook Air 13.3” beszerzése) cégünk működéséhez, a bővülő tevékenységhez és irodai működéshez szükséges. A tervezett fejlesztés fontos a jövőbeni eredményességünk növelése és a piaci viszonyoknak való rugalmas megfelelés érdekében.


GINOP-1.2.8-20-2020-00568
Az Agro Boy Kft. termelékenységének növelése eszközbeszerzés megvalósításával

 • a kedvezményezett neve: AGRO BOY Kereskedelmi Kft.
 • a projekt címe: Az Agro Boy Kft. termelékenységének növelése eszközbeszerzés
 • megvalósításával
 • elszámolható összköltség: 37.780.965,- Ft
 • visszatérítendő támogatás összege: 26.446.675,- Ft
 • a támogatás mértéke: 70,00 %

Az AGRO BOY Kft. családi vállalkozás, amely elsődlegesen agrár-külkereskedelmi tevékenységgel foglalkozik. A sormási fióktelepünkön található gabonatároló és rakodó bázisunk. Kapacitásainkat tekintve 2,3 hektáron, több mint 10 000 t termény elhelyezésére alkalmas tárolóval, jelentős eszközparkkal, terményszárítóval és tisztítóval rendelkezünk. Raktárainkban kistermelői partnereknek és nagybeszállítók számára is rendelkezésre állunk, így nyújtva nekik raktározási és egyéb szállítást kiegészítő szolgáltatásokat (pl. árukezelő műveletek - rakodás, zsákolás). A szállítmányozási  tevékenységünk önálló üzletággá fejlődött az elmúlt évtizedek során, ennek támogatására saját kamionparkot is építettünk.

Jelen pályázattal technológiai korszerűsítést és termelékenységünk növekedését eredményező beruházást kívánunk megvalósítani, mely által gazdálkodási adataink javulása várható. Az új, JCB 542-70 Agri Plus típusú, terménykanállal felszerelt teleszkópos rakodó által sokkal hatékonyabban és gazdaságosabban lehet a raktározási és rakodói tevékenységet végezni. A korszerű technológiájú gép lehetővé teszi az áru kamionokra történő gyorsabb le-, illetve felrakását és a raktárban történő árumozgatást. Ezáltal a raktárakban több árut tudunk megforgatni és a helykihasználás is hatékonyabbá válik. Telephelyünkön ömlesztett áruk zsákolásával is foglalkozunk. A jelenlegi gépsor egy zsákolóból, egy felszedőből, egy varrógépből áll és egy kisgéppel juttatjuk el az árut a felszedőhöz. Az MPMZ-01 típusú mobil zsákoló, zsáklezáró egy komplett kiszerelő berendezés, mely tartalmazza mindazokat az egységeket, melyek a zsákolási feladat ellátásához szükségesek. Az eszköz beszerzésével megemelhetjük a zsákos áru mennyiségének előállítását, több fajta áru egyidőben történő zsákolását hatékonyabban és gazdaságosabban tudjuk majd ellátni, így biztosítva a kollégáink hosszútávú megtartását.

 • a projekt befejezési dátuma: 2021. június 31.
 • a projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-00568


AZ AGRO BOY KERESKEDELMI KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG 23 069 440 FT VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ TÁMOGATÁST NYERT A GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OPERATÍV PROGRAM ÁLTAL MEGHIRDETETT „VÁLLALATI KOMPLEX INFOKOMMUNIKÁCIÓS ÉS MOBILFEJLESZTÉSEK, FELHŐALAPÚ ONLINE ÜZLETI SZOLGÁLTATÁSOK TERJESZTÉSÉNEK TÁMOGATÁSA” CÍMŰ FELHÍVÁSON.

23 069 440 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert cégünk a „Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, felhőalapú online üzleti szolgáltatások terjesztésének támogatása” című pályázaton. Projektünk címe: „„Az AGRO BOY Kft. infokommunikációs fejlesztése”, projektünk azonosítószáma: GINOP-3.2.2-8-2-4-16-2017-00234. A projekt elszámolható költsége: 57 673 600,- Ft, saját forrás: 5 767 360,- Ft, támogatási konstrukció keretében elnyert támogatás összege: 23 069 440,- Ft. Konstrukció keretében igényelt kölcsön összege: 28 836 800,- Ft. A Támogatás intenzitása: 40 %.

Jelen pályázat kertében a cég régóta meglévő információs technológia-fejlesztési igényét kívánjuk megvalósítani. A mindennapi munkafolyamatok gördülékenyebbé tétele és a hibalehetőségek minimalizálása érdekében jelentős informatikai fejlesztést hajtunk végre.

A bevezetni kívánt rendszer: A bevezetésre kerülő komplex IT rendszer javítja a vállalkozás működési mutatóit és segítséget nyújt a cégnél forgalmazott nagyszámú és mennyiségű termékek beszerzésében és értékesítésében egyaránt. A programmal szemben támasztott követelmény, hogy javítson a vállalkozás ellátási láncban betöltött szerepén és javuljon a kapcsolódó szolgáltatások minősége. A modulok mindegyike úgy került kiválasztásra, hogy azok napi használatukkal segítsék az üzletmenetet, a beszerzési és logisztikai területeket. A rendszerrel szemben megfogalmazott elvárásoknak a bevezető cég referenciái elegendőnek bizonyultak, így a telepítésre kerülő Dyntell integrált vállalatirányítási rendszer, képes lesz az értékesítendő termékek cégünknél töltött életciklusának teljes végig követésére, monitorozására, dokumentálására és archiválására. A már lezárt megrendelések adataihoz pedig gyors hozzáférést biztosít. A bevezetésre kerülő rendszer a társaság székhelyén dolgozók munkáját segíti és gyorsítja az ügyvitelt.

A fejlesztés műszaki szakmai tartalma: A Dyntell.ERP moduljai közül helyben telepítve bevezetésre kerül Vállalati CRM, értékesítés terület, Humán erőforrás menedzsment és bérszámfejtés, Beszerzési, logisztikai terület, Pénzügyi, számviteli terület, Munkafolyamat-irányítási megoldás (workflow), Elektronikus iratkezelési megoldás, Tudásmenedzsment specializált megoldás, Adott funkcionális területhez kapcsolódó mobil technikát használó rendszer/megoldás. Felhőszolgáltatások lesznek: Kontrolling és döntéstámogatás, Táv- és csoportmunka támogatás, Internetes értékesítés (Vállalati webáruház), Szolgáltatásmenedzsment.

A fejlesztés műszaki szakmai tartalma: A Dyntell.ERP moduljai közül helyben telepítve bevezetésre kerül Vállalati CRM, értékesítés terület, Humán erőforrás menedzsment és bérszámfejtés, Beszerzési, logisztikai terület, Pénzügyi, számviteli terület, Munkafolyamat-irányítási megoldás (workflow), Elektronikus iratkezelési megoldás, Tudásmenedzsment specializált megoldás, Adott funkcionális területhez kapcsolódó mobil technikát használó rendszer/megoldás. Felhőszolgáltatások lesznek: Kontrolling és döntéstámogatás, Táv- és csoportmunka támogatás, Internetes értékesítés (Vállalati webáruház), Szolgáltatásmenedzsment.

A projekt keretében eddig megvalósított tevékenységek:
A helyben telepített szoftverek vonatkozásában a Dyntell ERP Server került bevezetésre. A bevezetésre került modulok: Vállalati CRM, Értékesítés, Humán erőforrás menedzsment és bérszámfejtés, Beszerzési, logisztikai terület, Pénzügyi, számviteli terület, Munkafolyamat-irányítási rendszer (Workflow) Elektronikus iratkezelési megoldás, Tudásmenedzsment specializált megoldás Adott funkcionális területhez kapcsolódó mobil technikát használó rendszer/megoldás Továbbá 30,1 embernap bevezetési tanácsadás került igénybevételre. A felhő alapú szolgáltatás bérlete 13 hónapja zajlik.

A projekt fizikai befejezésének ideje: 2020.01.10.
Az alábbi nagy értékű eszközöket szereztük be a projekt keretein belül:

 • 1 db Helyben telepített saját szoftver bevezetéséhez kapcsolódó bevezetési tanácsadás (56 embernap) nettó 5.376.000.-Ft összértékben;
 • 1 db Helyben telepített saját szoftver bevezetése: nettó 30.003.400.-Ft összértékben;
 • 1 db Helyben telepített saját szoftver bevezetéséhez kapcsolódó oktatás nettó 1.833.600.-Ft összértékben;
 • 1 db Felhő alapú szolgáltatások bevezetéséhez kapcsolódó bevezetési tanácsadás (29,1 embernap) nettó 2.793.600.-Ft összértékben;
 • 1 db Felhő alapú szolgáltatások bevezetése: nettó 15.200.000.-Ft összértékben;
 • 1 db Felhő alapú szolgáltatások bevezetéséhez kapcsolódó oktatás: nettó 1.152.000.-Ft összértékben;
 • 1 db Kötelező nyilvánossági feladatok ellátása nettó 91 000.-Ft összértékben
 • Eszközök beszerzése: 1 db KYOCERA P3055 DN mono A4 duplex hálózatos nyomtató, 1 db Apple iMac, 3 db Professional PC összesen nettó 1.224.000.- Ft értékben.

A projekt keretén belül 8 db helyben telepített modul kerül bevezetésre, és 4 db felhő alapú szolgáltatási modul összesen 10 felhasználó részére.

Ezúton mondunk köszönetet a Magyar Állam és az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásáért.

GINOP-8.3.5-18
AZ AGRO BOY KFT. TECHNOLÓGIAI KORSZERŰSÍTÉSE ÚJ ESZKÖZÖKRE IGÉNYELT HITEL KERETÉBEN

 • a kedvezményezett neve: AGRO BOY Kereskedelmi Kft.
 • megvalósítási helyszín: 8881 Sormás, 090 hrsz.
 • visszatérítendő hitel összege: 14 931 855 Ft

Az AGRO BOY Kft. egy 1994-ben alapított családi vállalkozás. Több, mint 20 éve foglalkoznak agrár-kereskedelemmel és külkereskedelmi tevékenységgel. A vállalkozás székhelye és telephelye a Baranya megyei Bólyban, fióktelepe a Zala megyei Sormás községben található. A vállalkozás főtevékenysége gabona, dohány, vetőmag, takarmány nagykereskedelem.

A jelen projekt megvalósításának helyszíne a sormási fióktelep, ahol gabonatároló bázisuk található.

Az igényelt 14.931.855,-Ft összegű támogatást eszközparkjuk korszerűsítésére kívánják fordítani. Ennek keretében egy Avant 750 univerzális minirakodó és egy TOYOTA-BT LEVIO LWE 160 gyalogkíséretű palettaszállító targonca kerül beszerzésre, amely eszközök nagyban hozzájárulnak a vállalkozásnál a hatékony és eredményes munkavégzéshez.