Agrár-külkereskedelem

Az Agro Boy Kft. szilárd termelői bázisa
és jól kiépített értékesítései háttere biztosítja
évről-évre az eredményes működést.

29 éve, 1994-ben Agrár-külkereskedelemmel foglalkozva indítottuk el - szinte a semmiből - az Agro Boy Kft-t. A mai napig ez maradt családi vállalkozásunk meghatározó tevékenysége, amely közel 3 milliárdos árbevételével Baranya TOP 100 legnagyobb vállalkozása között foglalja el előkelő helyét.

SZOLGÁLTATÁSAINK

  • Gabonakereskedelem
  • Gabonatárolás

Fő profilunk, a gabonakereskedelem fejlesztése mellett a vállalkozás stabilitásához a több lábon állás is hozzájárult. Így például a szállítmányozási tevékenységünk önálló üzletággá fejlesztéséből, avagy más befektetési célú üzletrészvásárlásainkból áll össze cégcsoportunk portfóliója.

 

Pontos, határidőre teljesített szerződésekkel
szolgáltuk meg partnereink bizalmát.

Kalászosok

Az Agro Boy Kft. a termelőktől felvásárolt kalászosokat (búza, árpa, tritikálé, zab) meghatározóan szlovén és olasz piacra értékesíti.

Főbb minőségi kritérium: hektolitersúly és tisztaság valamennyi kalászos növény esetében. A búzákat többféle EU szabvány szerinti vevői igényeket figyelembe vevő minőségek alapján osztályozzuk és értékesítjük. A búzát elsősorban a malomipar használja fel, ezért magas élelmiszeripari követelményeknek is megfelelő árut kell felvásárolnunk illetve értékesítenünk.

Sörárpa

A specifikus ipari növény több fajta és minőségi előírásnak kell, hogy az értékesítés során megfeleljen (hektolitersúly, osztályozottság, csírázóképesség, esésszám).

A maláta előállítása után a sörfőzés egyik meghatározó alapanyagává válik. E termény speciális felhasználása miatt szűk az értékesítési piac. A sörárpa termelése áldozatos munkát, kiváló agrotechnikát igényel a termelők részéről.

Olajos magvak

Felvásárlásunk két fő növénye az olajos napraforgó és a repce.

Az értékesítés ISCC rendszer tanúsítással történik. A felvásárolt olajos magokat megbízható belföldi és export vevőink felé értékesítjük.

Kukorica

A takarmánykukorica az egyik legfontosabb exportcikkünk, mely a takarmánygyártás alapanyaga, de ma már bioetanol előállító üzemek is vásárolnak tőlünk.

Az export értékesítés fő iránya Szlovénia és Olaszország. A felvásárlásnál magasak a minőségi követelmények (nedvesség, hektolitersúly, törtszem, toxinok). Ezek kiemelt figyelmet kapnak az EU szabvány szerinti megfelelőség szempontjából, kiegészítve az élelmiszerbiztonsági előírásokkal.

Forgalom, 2022